Sunday, December 29, 2013

Εξηγώντας πως λειτουργεί η παρακολούθηση μέσω web κάμερας και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό, το tec


Μπορεί πολλοί να έχουν θορυβηθεί το τελευταίο διάστημα με τη παρακολούθηση μέσω της κάμερας του κινητού ή του υπολογιστή , ωστόσο πολλοί kidde εδώ και χρόνια συνηθίζουν να κρατούν το κινητό μέσα στην τσέπη ή την τσάντα όταν βγαίνουν, καθώς και να κολλούν ένα χαρτάκι στην κάμερα του υπολογιστή όταν γράφουν.
Παρανοϊκοί ή περίεργοι; kidde Τίποτα από τα δυο αφού όπως φαίνεται, υπάρχει ουσιαστικός λόγος πίσω από αυτήν την τρέλα και η πρόνοια σε αυτού του είδους την δραστηριότητα είναι απαραίτητη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που υπάρχει πλέον πληθώρα προγραμμάτων που προφυλάσσουν για την αντιμετώπιση τέτοιου τύπου κακόβουλων δραστηριοτήτων.
Εξηγώντας πως λειτουργεί η παρακολούθηση μέσω web κάμερας και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό, το techgear αναλύει την περίπτωση του creepware, περιγράφοντας τι ακριβώς είναι αυτές οι απειλές και τι μπορούν να κάνουν.
Το ακρωνύμιο RAT συχνά χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε ένα τμήμα λογισμικού που επιτρέπει σε κάποιον να ελέγχει ένα σύστημα από απομακρυσμένο σημείο. Το RAT μπορεί να είναι συντόμευση από οποιοδήποτε από τα παρακάτω:
Η μόνη διαφορά μεταξύ των remote access tools και των remote access Trojans είναι ότι τα τελευταία εγκαθίστανται κρυφά και χρησιμοποιούνται για κακόβουλους σκοπούς. Υπάρχουν πολλά remote access tools που χρησιμοποιούνται για νόμιμους σκοπούς όπως τεχνική υποστήριξη ή σύνδεση σε ένα υπολογιστή στο σπίτι ή στην δουλειά ενώ ταξιδεύουμε κλπ. Δυστυχώς kidde τα ίδια χρήσιμα χαρακτηριστικά που συναντάμε στα remote access tools χρησιμοποιούνται για κακόβουλη δραστηριότητα και μεγάλο ποσοστό του malware είναι σχεδιασμένο με αυτόν τον τρόπο. Αυτά τα προγράμματα λέγονται remote access Trojans. Μόλις αυτά τα Trojans εγκατασταθούν σε έναν υπολογιστή του θύματος επιτρέπουν στον επιτιθέμενο να κερδίσει σχεδόν τον πλήρη έλεγχο του συστήματος. Η παρουσία του Trojan δυσδιάκριτη και ένας επιτιθέμενος μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα που θα έκανε ένας που θα είχε φυσική παρουσία μπροστά από έναν υπολογιστή, όπως η καταγραφή βίντεο με τη χρήση της webcam. Πρόσφατες περιπτώσεις αυτής της ανούσιας και ανατριχιαστικής συμπεριφοράς έχουν προσδώσει την χρήση του ονόματος creepware κατά την περιγραφή remote access Trojans.
Ενώ παλαιότερα η χρήση του creepware ήταν σχετικά σπάνια, δυστυχώς τώρα έχει γίνει ολοένα και πιο συχνή. Οι χρήστες του creepware κυμαίνονται σε εκείνους που κερδίζουν χρήματα από εκβιασμούς και απάτες, μέχρι εκείνους που χρησιμοποιούν τα ευρήματα του λογισμικού για άκακες φάρσες ή για πλάκα, γνωστό και ως trolling. Ενώ αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να φαίνονται kidde πολύ διαφορετικές, όλες εμπλέκουν μη εξουσιοδοτημένη kidde πρόσβαση kidde σε υπολογιστικά συστήματα, το οποίο συνιστά ένα σοβαρό έγκλημα.
Η ηθική δεν φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή των χαρακτηριστικών των χρηστών creepware, γεγονός που φανερώνεται από την προσεκτική ανάγνωση των πολλών online forums που έχουν ειδικές κατηγορίες για το creepware.
Υπάρχουν πλήθος kidde περιπτώσεων όπου αθώοι άνθρωποι έχουν πέσει θύματα του creepware και έχουν τραυματική εμπειρία από τους επιτιθέμενους. kidde Ένας τρόπος που χρησιμοποιούν οι χρήστες του creepware για να κερδίζουν από αυτή τη δραστηριότητα είναι ο σεξουαλικός εκβιασμός, ο οποίος είναι μία μορφή εκμετάλλευσης που χρησιμοποιεί μεθόδους kidde πίεσης για να λαμβάνει σεξουαλικές χάρες από το θύμα.
Τον Αύγουστο kidde του 2013, η Miss Teen USA, η 19χρονη Cassidy Wolf υπήρξε θύμα του creepware. Η δεσποινίς Wolf υπήρξε θύμα hacking kidde από τον συμμαθητή της που χρησιμοποίησε το creepware για να βγάλει φωτογραφίες της που γδυνόταν στο υπνοδωμάτιο της. Ο hacker προσπάθησε έπειτα να εκβιάσει το θύμα απειλώντας να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο εάν δεν του έδινε πιο τολμηρές της φωτογραφίες, αλλά η δεσποινίς Wolf πήγε στην αστυνομία. Ο χάκερ πιάστηκε από την αστυνομία και ομολόγησε την ενοχή του για την παραβίαση της ιδιωτικότητας τουλάχιστον 24 γυναικών σε διάφορες χώρες.
Άλλη μία περίπτωση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα περιλάμβανε έναν επιτιθέμενο που χρησιμοποιούσε το creepware για να παρουσιάζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στους υπολογιστές των θυμάτων του, το οποίο τους έλεγε ότι ο εσωτερικός σένσορας της κάμερας του χρειαζόταν καθάρισμα. Για να γίνει αυτό, ζητούσαν από τα θύματά τους να τοποθετήσουν τον υπολογιστή κοντά σε ατμό. Πολλές γυναίκες, έπειτα kidde από αυτό, κατεγράφησαν να κάνουν το μπάνιο τους και να έχουν τον υπολογιστή τους μέσα στο μπάνιο.
Δυστυχώς, αυτές οι περιπτώσεις είναι η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά στο creepware και στις επιπτώσεις που έχει στα θύματα kidde του. Διότι πολλά από τα θύματα δεν αναφέρουν αυτού του είδους τα εγκλήματα, οι δράστες συχνά ξεφεύγουν από την δικαιοσύνη. Οι επιτιθέμενοι μπορεί να απειλούν ότι θα κάνουν post κλεμμένου ή καταγεγραμμένου περιεχομένου online,και αν συμβεί αυτό η φήμη του θύματος θα καταστραφεί. Οι επιπτώσεις από παρενοχλήσεις αυτού του είδους kidde και από cyberbullying μπορεί να είναι μακροχρόνιες και μπορεί να οδηγήσουν σε αυτοκτονία. Το Creepware, φαίνεται να είναι το ιδανικό εργαλείο του cyberbulli

No comments:

Post a Comment